Blog

Apr 09 2020

Project Profile: The Nature Conservancy's Portland headquarters

By Lynn Morgan

The Nature Conservancy is a global environmental nonprofit working to create a world where people and nature can thrive.  When it came time to remodel and expand their Oregon headquarters located in Portland, they were guided every step of the way by their mission to conserve the lands and waters on which all life depends.  They held strong to their vision to conserve nature for its own sake as well as for its ability to fulfill the needs of their expansion and to enrich the lives of their employees and all who visit the new space. This project is a shining example of partnership, collaboration, flexibility and sustainability.

Housed in what is now called the Oregon Conservation Center Building on SE Belmont in Portland OR, The Nature Conservancy partnered with Lever Architecture to reimagine their inefficient and outdated space.  Sustainable Northwest Wood was instrumental in sourcing FSC certified lumber, connecting with regional fabricators to develop finished goods, integrating Western Juniper and Western Red Cedar products from The Nature Conservancy’s regional conservations sites.